Persoonlijke verzorging

Indien u hulp nodig heeft bij uw persoonlijke verzorging staan wij ook hierin graag voor u klaar. Dit kan tijdelijk zijn, maar ook blijvend. Daarom willen wij dat u zich prettig voelt met een vaste zorgverlener. Bij persoonlijke verzorging gaat het om het ondersteunen of overnemen van zelfzorg bij mensen met een aandoening of beperking. Persoonlijke verzorging is gericht op het opheffen van het tekort aan zelfredzaamheid van de cliënt. Dit kan ook inhouden dat de cliënt wordt gestimuleerd om deze activiteiten zelf te doen en aan te leren.

Ambulante jeugdhulp

Ambulante Jeugdhulp biedt ambulante begeleiding en opvoedondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassen vanaf 5 jaar met psychosociale problematiek die ondersteuning nodig hebben in de thuissituatie, op school of elders.
Wij hebben veel ervaring in de jeugdzorg en passie voor ons vak.
We streven ernaar alle jongeren volwaardig te laten deelnemen in de maatschappij.
Persoonlijke benadering is van groot belang in de zorg.
Bovendien is iedere situatie verschillend. Ambulante Jeugdhulp werkt
daarom vraaggericht, zodat de doelen van de jongere en verzorgers centraal staan.
We zorgen voor een goede match tussen jongere en hulpverlener. Samen zoeken we naar de beste oplossing.
We bieden ambulante hulp in de verschillende vormen.
De vorm is afhankelijk van de hulpvraag en wens van de jongere
en verzorgers. Sommige jongeren hebben een maatje nodig, anderen intensieve begeleiding in de thuis- of schoolsituatie waarbij gedragsproblematiek kan voorkomen. Ambulante Jeugdhulp is gespecialiseerd in de volgende zaken:
– Eén-op-één begeleiding (thuis, school, werk, zorginstelling,
– Opvoedondersteuning en advies aan verzorgers
– Gesprekken met het gezin / systeem.- (Weerbaarheids)training
– Groepsgesprekken
– Psycho-educatie
– Huiswerkbegeleiding
– Sporten
– Ondersteuning op school, werk en vrijetijdsbesteding

Jeugdhulp met ernstige beperking

De zorg voor kinderen en jongeren met ernstige verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperkingen valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz). Het gaat om kinderen die blijvend de hele dag intensieve zorg en toezicht dichtbij nodig hebben. Ook de zorg voor sterk gedragsgestoorde licht verstandelijk beperkten (SVLVG) valt onder de Wlz. Voor deze zorg is een Wlz-indicatie nodig.

Begeleiding 

Hieronder vallen activiteiten waarmee een persoon wordt ondersteund bij het uitvoeren van algemene dagelijkse levensverrichtingen en bij het aanbrengen en behouden van structuur in en regie over het persoonlijk leven. Onze begeleiding richt zich op de lichamelijke, cognitieve en psychische mogelijkheden van de cliënt. Dit bij elkaar stelt de cliënt in staat om binnen zijn/haar persoonlijke levenssfeer te functioneren. Oefenen met vaardigheden of het aanbrengen van structuur kan hierin enorm helpen. Tevens is praktische ondersteuning mogelijk, bijvoorbeeld het aanreiken van zaken aan een persoon die aan een rolstoel gebonden is. De begeleiding kan ook gaan over bijvoorbeeld het compenseren en actief herstellen van het beperkt of afwezige regelvermogen. Er wordt dan hulp geboden bij het plannen van activiteiten, regelen van dagelijkse zaken, het nemen van besluiten en het structureren van de dag. Onze begeleiding kan ook activerend van aard zijn, zoals het stimuleren om bepaalde activiteiten te ondernemen of sociale contacten te onderhouden.

Wonen 
Wij als stichting zorg voor ons samen bieden ondersteuning op verschillende manieren aan jongeren en jongvolwassenen, die gebaat zijn bij verschillende maten van zelfstandigheid. Vaak lukt het om thuis te blijven wonen, maar is er wel wat nodig om dat goed te laten lukken. Dan kunnen wij helpen door middel van ambulante begeleiding.
Door middel van onze hulp helpen wij hun om hun doelen te bereiken en om een steuntje in de rug hebben. Door onze programma op maat helpen we de jeugdige om te kunnen participeren in de maatschappij.
Als thuis wonen niet meer mogelijk is, is het soms beter om ergens anders te wonen, waar je begeleid wordt. Hierbij bieden wij verschillende vormen van begeleiding. Soms kunnen jongvolwassenen al veel zelf en spreken een paar keer week met een begeleider af. Soms oefenen jongeren met zelfstandig wonen in een kamertraining setting. En soms is het nodig dat een begeleider altijd op de groep aanwezig is of altijd in de nabijheid is. Al deze vormen van begeleid en beschermd wonen, zijn bij ons mogelijk. We hebben zelfstandige en semi-zelfstandige woonlocaties en woongroepen waar altijd een begeleider aanwezig is.